Beugels

Welke beugels zijn er?

Op deze pagina vind je uitleg over de verschillende soorten beugels. De orthodontist is uitgebreid opgeleid om te bekijken welk behandelplan het meest geschikt is of dat er meerdere mogelijkheden zijn waarmee het gebit gecorrigeerd kan worden. Dit zal tijdens het oriënterend gesprek, of later tijdens de behandelplanbespreking, uitgebreid met je besproken worden.

De uitneembare beugels

Er zijn verschillende soorten uitneembare beugels, de activator, expansieapparaat en de buitenboordbeugel. Lees meer over de verschillende uitneembare beugels op deze pagina.

Meer informatie

De vaste beugels

Een vaste beugel zet je tanden en kiezen afzonderlijk van elkaar recht. Na deze beugelbehandeling staan je tanden en kiezen netjes op een rij en dit is niet alleen mooi, maar ook belangrijk voor je gezondheid.

Meer informatie

De Invisalign beugels

Wilt u iets laten doen aan de stand van uw tanden, maar het liefst zo min mogelijk zichtbaar? Dan is de doorzichtige beugel van Invisalign wellicht iets voor u. Hiermee werkt u naar een mooie glimlach toe.

Meer informatie

Kaakcorrectie apparatuur

Deze beugel zorgt ervoor dat de bovenkaak in korte tijd breder wordt. Er moet één of meerdere keren per dag met een klein sleuteltje aan de schroef in het midden van deze beugel gedraaid worden.

Meer informatie

Retentie apparatuur

Een spalk is een op maat gemaakt draad die achter de tanden wordt geplaatst na de uitname van de beugel. In de meeste gevallen worden zowel boven als onder spalken geplaatst.

Meer informatie

GRATIS CONSULT

Ons doel is om u te helpen een optimale mondgezondheid te bereiken en te behouden. 

Bent u benieuwd wat wij voor u kunnen betekenen? Vraag een gratis consult aan!