Actueel

Actueel

BEUGEL NODIG? REGEL UW VERZEKERING PER 01-01-2023!

Heeft je kind een beugel nodig? De basisverzekering vergoedt deze kosten niet. Je kunt hiervoor een orthodontie verzekering afsluiten. Omdat je kind jonger dan 18 is, kan hij of zij dat niet zelf. Daarom kun jij als ouder een aanvullende verzekering met orthodontiedekking tot 18 jaar afsluiten. Deze verzekering vergoedt (een deel van) de kosten voor de behandeling en kost meestal tussen de 30 en 50 euro per maand. Dat kan vaak uit. 

Doorloop daarvoor het stappenplan hieronder.
Let op: verzeker het kind dat de behandeling nodig heeft op naam van de ouder met de aanvullende verzekering voor orthodontie.

Stap 1: Vraag aan de orthodontist wat de beugel gaat kosten. Je kunt via de website een afspraak inplannen voor een GRATIS informatief consult. Hier hoor je of je kind een beugelbehandeling nodig heeft.

Stap 2: Kies een aanvullende zorgverzekering, en bekijk wat je daarvoor betaalt aan premie.

Stap 3: Check in de vergoedingenoverzicht wat je precies vergoed krijgt.

Stap 4: Leg de kosten en de vergoedingen naast elkaar: dan weet je of het uit kan.

Wat kost orthodontie?
De maximale tarieven voor orthodontie in 2022 worden vastgesteld door de overheid. Toch kunnen de kosten per beugel en behandeling verschillen. Omdat niet elke orthodontist hetzelfde behandeltraject voorstelt, ben je misschien bij de ene orthodontist duurder uit dan bij de ander. Maar een beugel kost meestal rond de 2.500 euro.

Wachttijd
Bij sommige verzekeraars moet je een jaar verzekerd zijn voordat je recht hebt op een vergoeding. Zorg dus dat je de verzekering op tijd aanvraagt. Verwijst de tandarts je door naar de orthodontist? Dan is het moment aangebroken om alvast uit te zoeken of je huidige zorgverzekering de orthodontiekosten vergoedt, of dat je misschien moet overstappen.

Maatregelen in verband met SARS-CoV-2
U kunt bij ons veilig terecht voor uw mondzorgbehandeling. Ouders/begleiders zijn hartelijk welkom en hoeven niet meer buiten te wachten.

Mocht u een afspraak hebben en veranderd de komende tijd iets in uw gezondheid en u op één van de volgende vragen ‘ja’ antwoordt dan verzoeken wij u om uw afspraak z.s.m. te verzetten.

 • Heeft u nu corona?
 • Heeft u nu huisgenoten/gezinsleden met corona?
 • Bent u genezen van corona korter dan 2 weken geleden?
 • Heeft u één of meerdere van de volgende symptomen: verkoudheid, hoesten, keelpijn, koorts?
 • Heeft u huisgenoten/gezinsleden met deze symptomen?
 • Bent u in thuisisolatie?

Nog wat extra aanwijzingen:

 • Omdat handhygiëne bij deze virusuitbraak een belangrijk bron van besmetting blijkt te zijn, zullen wij u bij betreden van de praktijk vragen uw handen te desinfecteren met handalcohol
 • We verzoeken u daarna uw gezicht en zaken zoals mobiele telefoons niet meer aan te raken
 • In de wachtruimte en bij het maken van afspraken proberen we met elkaar zo goed mogelijk de 1,5 meter afstand te bewaren die door de Rijksoverheid wordt geadviseerd.
 • Volg de aanwijzingen van ons personeel op
 • Verlaat na uw behandeling zo spoedig mogelijk de praktijk
 • Wij zullen u ontvangen met een glimlach maar u de hand niet schudden
 • In de behandelkamer houden we ons aan de Richtlijn Infectiepreventie in Mondzorgpraktijken en hebben we aanvullende hygiënemaatregelingen
 • 1,5 meter blijven wij hanteren in onze praktijk. Ondanks de wijzigingen bij de rijksoverheid/RIVM.

Submenu

Consult aanvragen

Bent u benieuwd wat wij voor u kunnen betekenen? Vraag een gratis consult aan!