Orthodontie in Delfzijl e.o.

De praktijk voor orthodontie in Delfzijl e.o. voor kinderen en volwassenen

Onze praktijk voor orthodontie richt zich voornamelijk op het maken en plaatsen van beugels. Zowel kinderen als volwassenen kunnen baat hebben bij een beugel. Aan de hand van gebitsmodellen en röntgenfoto’s beoordelen we of u een beugel nodig heeft. Als de stand van de kaken of tanden verkeerd is, bepalen we welke beugel u het best kunt gebruiken. Met een beugel is het mogelijk om de stand van uw kaken en/of tanden te corrigeren.

Vermoedt u dat u of uw kind een beugel nodig heeft, maak dan een afspraak, geheel vrijblijvend. Dan kunnen wij de stand van het gebit beoordelen en bepalen of er wel of niet een beugel nodig is.

Ortho Delfzijl 

  • Een optimale mondgezondheid behouden en bereiken
  • Een passend behandelplan, transparant en helder uitgelegd
  • Diverse beugels, waaronder doorzichtige beugels
  • Geen doorverwijzing van een tandarts nodig
  • Consult inplannen buiten kantooruren (tussen 17:00-20:00 uur) is ook mogelijk!

Verschillende beugels bij Ortho Delfzijl 

Al onze medewerkers worden regelmatig bijgeschoold en maken gebruik van de meest moderne apparatuur en behandelmethodes. Wij vinden voor u of uw kind altijd de meest geschikte optie voor een beugel. Zo werken wij met vaste beugels, uitneembare beugels en doorzichtige beugels. Welke beugel u nodig heeft, is voornamelijk afhankelijk van de stand van uw gebit.

De slotjesbeugel

Met de vaste beugel of slotjesbeugel is het mogelijk om de tanden recht te zetten ten opzichte van elkaar. Op de tanden bevinden zich brackets, die met een draad verbonden worden. Gedurende de behandeling wordt er om de vier tot acht weken een dikkere draad aangebracht, totdat de maximale dikte bereikt is. Nadat wij het optimale resultaat hebben bereikt, kunnen we de beugel verwijderen.

Uitneembare beugels

Het is ook mogelijk om een uitneembare beugel te plaatsen. Als Ortho Delfzijl werken we met verschillende uitneembare beugels. Is er sprake van een overbeet? Dan kunnen we bijvoorbeeld daarvoor een activator maken. Deze beugel helpt om de bovenkaak en onderkaak aan elkaar aan te passen.

Indien sprake is van een smalle bovenkaak, kunnen wij een expansieapparaat plaatsen. Deze uitneembare beugel helpt om de bovenkaak wat breder te maken en een ruimte gebrek te verhelpen. U kunt de beugel uitnemen bij het tandenpoetsen, eten of sporten.

RME

Bij een smalle bovenkaak is het ook mogelijk om een RME-beugel te plaatsen. Met dit type beugel zien we relatief snel resultaat. U draait één of meerdere keer per dag een schroefje in het midden van de beugel aan. Op die manier wordt de bovenkaak verbreed.

Ook geschikt voor angstige patiënten

Bij Ortho Delfzijl werken we ook regelmatig met angstige patiënten. Is uw kind erg bang? Of ziet u zelf op tegen een bezoek? Wij hebben zeer ervaren behandelaren en stellen angstige patiënten altijd gerust mede door zoveel mogelijk informatie over de behandelingen te geven. Wanneer een patiënt angstig is, werken we stapsgewijs en leggen we precies uit wat we doen. Wij plannen in dit geval altijd voldoende tijd in om de nodige aandacht aan onze patiënten te besteden.

Heeft u een beugel nodig of vermoedt u dat uw kind een beugel nodig heeft? Bij Ortho Delfzijl kunnen we de stand van uw kaken of gebit corrigeren. Neem contact met ons op, zodat we een intakegesprek met u kunnen inplannen.

Submenu

Consult aanvragen

Bent u benieuwd wat wij voor u kunnen betekenen?
Vraag een gratis consult aan!

GRATIS CONSULT

Ons doel is om u te helpen een optimale mondgezondheid te bereiken en te behouden. 

Bent u benieuwd wat wij voor u kunnen betekenen? Vraag een gratis consult aan!